Det här är en dag att minnas

Kolla klockan..just efter halv åtta...Jag börjar jobba klockan två. Men jag är vaken halv åtta. Det är inte direkt nåt som händer varje dag, tyvärr, för ett sånt uppvaknande som jag fick imorse skulle jag absolut inte tacka nej till imorgon, och dagen efter det, och efter det...

Em borde vara på Arlanda nu. Jag är inte avundsjuk. eller ok, bara lite, men jag hade hellre varit där jag ska vara i helgen, än i Paris. Hoppas de får kul, hon behöver få en paus från allt pluggande! Om nån förtjänar det så är det hon, pluggar hårt, ställer alltid upp och är världens underbaraste. Jag hade inte klarat mig utan henne.

baah, nu blir det sängen igen, jag ska ju orka motionera lite senare!

/Issa

Welcome to the candy shop

image71
karamellkungen.se

Jävla idiot

Ibland är det svårt att veta vem som har rätt och vem som har fel.. vilket ofta slutar med att att jag sitter i min ensamhet och undrar om jag är helt jävla dum i huvet eller om det är resten av världen som är fucked up.. Chansen att alla andra har fel och jag har rätt är ju inte så överhängande, vilket innebär att jag måste erkänna att jag har fel(!) och att jag måste ändra på mitt sätt att vara? Jag har aldrig varit ett stort fan av att behöva ändra mig för andra, men ibland kanske man måste? Man vill inte vara någon jävla idiot som vägrar att förändras till det bättre på grund av stolthet. Men hur avgör man när det är dags att ändra sig och när man ska stå på sig?

/FilosoferarEm

Religiös

Jahapp, man kanske borde skriva nåt? Jag har läst och skrivit å så läst och skrivit på skolgrejs, men det känns inte som om det går framåt alls. It sucks! Man kan inte bli annat än lite uppgiven.
I helgen är både jag och Issa på vift. Jag hoppas att vi kommer ha det jätteroligt båda två :) Helgen efter jag fyller år är det fanemig dags för fest. And everyone is invited. Även den där H som det är så mycket prat om :P

Var förbi syster, Jacke å Emil idag en sväng. Lill-skiten står i flera sekunder nu, men han kan fan inte krypa :P Använder typ huvudet istället för armarna haha! Liten! Sen försöker han sparka på saker. Har en lite fotboll som han verkar gilla att sparka på. Det ska börjas i tid!

'I huvudet på Gynning' är på TV:n. De är i Israel. Man kanske borde ta å bli religiös. Lite som en hobby. Istället för att gå en salsakurs kan man ju alltid besöka kyrkan för lite frälsning och guds förlåtelse. Lite synd att man inte pysslar med bikt i Sverige, kanske skulle behövas. Tror jag ska starta min egen religion, Emion eller Emmendom. Min religion ska definitivt ha bikt. Alla får delge mig sina synder och hoppas på Emmys förlåtelse!

/Em




Barn och grönsaker

Idag är jag ledig, tack och lov, det behövs verkligen. Jag måste göra massa tråkiga men ack så nödvändiga saker idag.

Jag har börjat dagen med frukost (!) och lite Oprah på tv. Jag bliiiir så frustrerad. Det handlar om barn som inte äter sina grönsaker och att man ska göra puréer av dem och gömma i maten. What?!

Ungarna ska äta grönsakerna. Basta. Inget jävla daltande och gömmande av dem! Nog förstår jag att det kan vara väldigt jobbigt att tjata på dem, men då har man nog gjort fel. Jag skulle nog se till att barnet förstår att det är gott. Inte hålla på och tjata:
"Men lilla Olle, du ser väl till att äta upp grönsakerna nu. De är viktiga för dig, såååja, bara en broccolibit till, du måste äta grönsakerna"

Man hör ju ingen morsa säga:
"Olle, du ser väl till att äta upp all chokladpudding, sådärja, nu har du bara en sked kvar, du måste äta din chokladpudding
"

Angrip det hela från en annan vinkel skulle jag säga. Blir det ett måste blir det genast lite tråkigare. Fan vilken grym morsa jag kommer att bli, alla ungar kommer att älska grönsaker och gå ut och leka istället för att sitta framför datorn.

/Issa

Em, var håller du hus?

love love love

Tänk att det finns nån som kan få en att må så himla bra. Som vet precis hur han ska göra för att muntra upp mig när jag haft en skitdag, som vet precis hur han ska göra för att få mig att skratta, längta, sakna och falla ännu mer.
Få människor känner jag så mycket tacksamhet inför, få människor har påverkat mig så mycket.
Det är otroligt jobbigt pga avståndet men så värt det, även om något jag hoppas mest på är att vi kunde vara närmare varandra. Jag känner mig så trygg och säker med honom, även när vi bara pratar i telefon, ett nattligt samtal innan sovdags (eller ja, ofta efter sovdags) gör mig så lugn och jag kan somna med ett leende på läpparna och med hopp..jag önskar...

gaaah, kärlek, är det inte underbart? :D

/Issa

Blir lite orolig.

Jag kom på mig själv med att lyssna på The Hives och tycka att det var bra.
Var är världen på väg?

/Issa

Vårkänslor va?

Jag och E, som tävlar i viktminskning, öppnade tillsammans i morse. Han är väldigt nyfiken på denne H och frågar en massa (inga hemligheter här inte!) så jag kunde ju inte vara sämre;

Issa: Såå, hur går det med din kärlek då?
E: Jodå, det går nog bra...Jag fick en avsugning i natt.
Issa: ...

Som sagt, inga hemligheter.

Jag vet inte riktigt vad som har hänt med gubbarna på jobbet. Alla går omkring och är lite småpilska tror jag. Idag flirtade polisen med mig och den gamla vanliga flirtaren har gaddat ihop sig med kocken (som erkände att han kollar på våra rumpor, För att de inte går att undvika sa han, För att de är så jävla heta sa jag).

Är det för att vi börjar gå mot ljusare tider?

/Issa

Jag vill sova :(

Jag hade tänkt komma mig i säng kring åtta ikväll. Jag skulle bara skotta fram bilen.
Bilen satt fast. Spaden var i bagaget. Som inte gick att öppna. Fan.
Så nu har jag fått vänta på mamma och Valle som ska komma och hjälpa mig, han skulle bara se klart hockeyn (som Skellefteå vann, yay! Luleå är ju kassa) Så jag är väl färdig med bilen efter 22 nån gång..kul..

Men, ska man se det positivt så; Jag behöver inte ha ångest för att jag inte tog mig ut på promenad idag, att försöka skotta fram bilen själv, utan spade, med hur mycket blöt och tung snö som helst, var faktiskt riktigt jobbigt. Att sen gå hem från affären med bland annat 3 kilo frukt (jag lyder bara order) plumsandes i djupsnö satte rejäl fart på pulsen. Så jag får väl anse mig nöjd.

Ikväll saknar jag nåt fruktansvärt. H, kom hit!




Klockan 22.03: Var det nåt mer som tänkte få mig förbannad idag? Jag hade mina ohalkigaste skor på mig men likförbannat flög jag på arslet, med ena benet åt helt fel håll, så nu sitter jag med sträckt ljumske och ömt lår. Gudförbannade skitvinter!

/Issa

Och här var min

Såhär såg min bil ut när jag skulle hem från jobbet idag. Jag körde fast men lyckades komma loss själv, som den självständiga kvinna jag är (som om jag hade nåt val)

image70

Nu ska jag ut och skotta fram den så jag kan köra en meter närmare stolpen och få i motorvärmarsladden.
Em, har du lust att hjälpa till? :D

/Issa

Ja, se det snöar!

image69

Det var lite snö på bilen när jag skulle åka hem från skolan. Körde fast lite på parkeringen (som den hjälplösa kvinna jag är) så P fick komma å hjälpa mig lös.

/SnögubbsEm

Vi var fina redan då!

image68
Em hade ju bara häftigaste luggen!


Om otrohet och jävla grisar

Idag har jag packat upp tidningar på jobbet. Det kom en ny Slitz och nyfiken som jag är var jag bara tvungen att läsa sidan 128 eftersom det stod på framsidan att de skulle lista 5 saker som rättfärdigar otrohet.

Första punkten handlade om "Du får ett erbjudande du inte kan tacka nej till". Det är största anledningen till varför man är otrogen..men sen skrev de att det ligger i mäns natur att vara otrogna! Vad fan? Det är mest småpojkar som köper den tidningen och vad i helvete är det de säger åt dem? "Det är OK att vara otrogen, det är helt naturligt". Så fan heller att det är. Känner man ett behov av att vara otrogen är det något som är allvarligt fel i relationen och man kan inte skylla på något annat än att man är jävligt dum.

Jag själv skulle aldrig kunna förlåta otrohet. Jag har ingen lust att gå omkring och vara orolig och inte känna mig tillräcklig för min pojkvän. Jag skulle må så jävla dåligt och har han gjort så mot mig är han inte värd att må dåligt över. Visst, alla kan göra misstag, men nä...jag skulle inte fixa det. Fast vad vet jag, jag kanske aldrig har varit nog kär för att kunna förlåta en sån sak.

Slitz är en jävla skittidning och jag blir så förbannad när de skriver sådär. Som den gången de skrev om hur man på bästa sätt skulle spana på andra tjejer på stranden, så att ens flickvän inte skulle märka något. Ska ni spana så gör det när flickvännen inte är med, jag är säker att hon själv slänger blickar omkring sig när hon ser heta killar, men håll blickarna till din flickvän när hon är med. Kanske är jag fjantig när jag tycker så, kanske får jag skylla på mitt dåliga självförtroende, men jag tycker att det handlar om respekt för den andra. Man gör bara inte så.

Om det de skriver ska vara menat på ett skämtsamt sätt så kan jag inte se humorn i det hela. Det måste sitta en jävla massa grisar på den där redaktionen.

/Issa

hoppsan


image67

Idag har jag varit duktig och gått 4 kilometer till badhuset och sen simmat.
Imorgon ska jag släpa med mig Minna på promenad. Det var en förutsättning för att hon skulle få bjuda mig på middag. Men det krävs verkligen täckbyxor och tjock jacka för uhhhhh vad det har varit kallt!

Nu blir det än en gång alldelens för lite sömn. Jag skyller det på ägaren av rumpan här ovanför.

/Issa

Soffan har anlänt (efter 6 månader)

image64

Lucas & bullarna kom på besök, så där lagomt för att få bära in soffan som kom från Ö-vik med Pee. Så nu står den i vardagsrummet. Tog bara ett tag att få upp den. Var ju tänkt att ta hit den redan efter sommaren. Lucas påstår att han var tvungen att köpa bullar på vägen hit för att jag blev kinkig när han kom utan sist han var här (vilket var 100 år sen). Borde kanske vara jag som bjuder på bullar, men jag tycker det är ett rätt bra system att den som kommer har med sig fika ;)

Skriver på Pee:s senaste teknkbög-inköp. Ett hopvikbart tangenbort. Skitläskigt att skriva när tangenterna böjer sig:P

image65

image66

/NördEm

Konstigt

Hörde på nyheterna i morse att Heath Ledger är död. Tycker det känns så märkligt när någon så ung och i det här fallet även framgångsrik bara är död helt plötsligt..
Han kommer vara bioaktuell snart igen som Jokern i nya Batmanfilmen "The dark knight". Känns konstigt att titta på någon som man vet har dött nyligt eller under märkliga omständigheter. Samma känsla i "The crow". Man kan ju inte bara gå å dö så där?

image63

/Em



musica

Ibland kan man råka fastna i telefon två timmar längre än man hade tänkt och man tar sig inte dit man ska när man ska.

Och ibland har man så jävla grym musiksmak att man hör den här låten, älskar den och helt plötsligt visar det sig att det är Oasis!



Ja mycket musik nu, men det är det som tar mig genom dagarna nu för tiden.

/Issa

Trasan

Har så mycket att göra just nu, så ingenting blir gjort i slutändan. Huvudet är fullt av saker jag borde göra eller måste göra inom en viss tid/datum. Suck säger jag bara..aja det är ju början på läs perioden.. förhoppningsvis kommer man in i det..

/StressEm

Whuzzup..

  • Trött som fan!
  • Gå igenom exjobbet, snart redovisning
  • Borde göra middag
  • Borde göra kognitionsuppgiften
  • Vill inte köpa en svindyr bok till plugget, men måste väl för att hinna läsa 500 sidor
  • Ska se 'I huvudet på Gynning' sen
  • I morgon är det LARV
  • Ägnar en tanke åt att jag borde motionera
  • Undra vad det är P köpt åt mig i födelsedagspresent?!?!
  • Måste hitta 3 chefer att intervjua
  • Nästa vecka är det tydligen dags att åka till Paris
  • Vill ha pengar från CSN, men det dröjer väl
  • Borde klippa mig

/Em

Jaha

Den här dagen har varit så kass. Allt har gått fel. Så jävla less på jobbet.


"He would be hard to chase, but good to catch
and he could change the world with his hands behind his back" 
true

Allt utom det här


/Issa

Ah, the memories

Popsicle - Not Forever


Lush - Single girl


Var är min Absolut Pop-skiva? Vi borde verkligen ha den till festen Em, ljuva minnen! (och jag lovar att ringa och kolla lokal, jag är bara lite seg)

/Issa

snurr i skallen

Idag pendlar jag mellan hopplöshet och totalt, sanslöst lyckorus. Tankarna går hejvilt runt i skallen, vilket märktes när jag för det första sett till att motorvärmaren inte gick igång, genom att ställa in helt fel tid, och sedan försökte köra iväg med motorvärmarsladden fortfarande i stolpen. Tänker inte på så mycket annat än söta H och vad fan jag ska ta mig till...

Jag håller på att göra nånting jag känner är fel men vet är bra. Vad jag helst skulle vilja är att göra det som känns rätt men som antagligen är riktigt dumt.

gaaah, så mycket står på spel och jag önskar att nån annan kunde ta beslutet åt mig..snälla?

/Issa

Tillbaks till verkligheten då

Det blir ingen big time-uppdatering. Det mesta från helgen vill jag nog behålla för mig själv, men Em kommer nog att få dras med att höra en del!

Åkte från Jonne lördag förmiddag, träffade Pom som var snäll och bjöd på kaffe och muffins :) Och sen ännu snällare och hjälpte mig att hitta rätt. Träffade sötaste H. Jag var sååååå nervös men det släppte ganska fort. Och ungefär här tänkte jag börja behålla helgen för mig själv :D

Det här är inge kul. Från noll centimeter till en masssssa mil. Från mys till tom lägenhet. Från kul till tråkig vardag.
Jag får väl trösta mig med att mor min roat sig med att städa och fixa här hemma i helgen. Jag hittade skurna tapeter, en matta och tulpaner i köket, vilket gjorde det lite lättare att komma hem iaf.

Den mystiske H har bara blivit ännu bättre i mina ögon och ikväll är en sån kväll när jag irriterar mig på att inte kunna kontrollera vad jag känner. Varför kan man inte få känna det som faktiskt är det smartaste? Jag vet ju vad jag borde, varför ska det vara så svårt?

/Issa

Uppvaknanden och andra otrevligheter

Väcktes av mobillarmet när det var dags att stiga upp och tvätta. Vaknade så där mitt i en dröm som man vill veta slutet på! Ytterst irriterande.. Jag är inte någon som bara kan somna om och fortsätta drömma på samma dröm. Undra om man kan träna upp sånt? Det vore bekvämt. Så här i efterhand kan jag inte ens minnas vad jag dröme om.

Kom fram till här i veckan att jag nog bara har festat 5 ggr eller nåt sånt 2007.. har inte bestämt mig för om det är tragiskt eller inte. Man kan nog inte direkt titulera sig partypingla iaf.

/TorrisEm


PS. Idag kommer Issa hem! Förväntar mig en update. BIG TIME :)

Är det helg?

Helgen springer förbi.. och den e jävligt snabb! Har städat, det var tråkigt! Måste gå igenom exjobbet, det var tråkigt det med! Har tvättid imorrn, behöver jag säga vad det är?
Har sålt en av P:s bilar idag. Bästa försäljaren :P Men då gick karln å köpte två till som plåster på såren. voj voj..
Jag har iaf ätit lite chips, men så fort jag köper något annat än sour creme, så blir det ju bara så fel! Man ska hålla sig till ett vinnande koncept! Har tittat efter lite jobb, men det finns inga jobb.. jag kommer vara arbetslös i 100 år buhuuuuuu! *snyft* Det är Catwoman på TV meeeow! Aj aj så illa! Undra hur man hade sett ut i en sån där kostym? Gaanska hett!

/BlähEm

Jag snodde den igen

Nu är det dags för mig att somna, till Pick of destiny! :) Måste försöka vara pigg imorgon och förhoppningsvis är jag det efter nio timmars sömn. Jonne drog iväg på puben med sina kombos. Jag känner mig ju lite dum som inte följer och är så trött, men jag orkar verkligen inte och vill inte riskera nåt som kan handla om min framtid, även om chansen nu inte är så stor, men det är dumt att riskera. Och jag hade nog inte varit något vidare sällskap heller.

Nu hör ni då verkligen inte av mig förrän på söndag eller måndag, jag har alltför viktiga saker för mig i helgen!

/Issa

Fredag

Nu sitter jag hemma hos Jonne och har precis spelat lite nintendo, jag var såklart grym på super mario. Jag har hunnit med att köpa mig en kamera, blivit erbjuden ett jobb som jag tackade ja till, druckit god Samuel Adams, färdats med fyra olika sorters fordon, pratat engelska, sett väldigt gamla bilder och blivit ännu mer sugen på att bli så smal igen. Det här är nog en av de skummaste helgerna på länge, och det är bara fredag. Men det är kul, och det ska bli kul, och jävligt spännande.

Lär väl sno till mig datorn igen sen om jag ids..

/Issa

so long

Nu väntar äventyr och jag får väl passa på att önska trevlig helg. Jag vet att jag kommer ha en grymt trevlig helg så jag har nog inte tid med det här förrän på söndag. Om jag inte lyckas lura till mig lite datatid hos Jay ikväll.

oh, well... godmorgon!

/Issa

Jag försökte verkligen

Vi hade några minuter över på jobbet så jag och StorL satte oss framför TVn och kollade på handboll. Jag försökte verkligen klura ut reglerna, men förgäves. De hoppar och studsar bollen och passar och knuffas och gör hoppsasteg, men jag har ingen aning om varför. Det var nåt med ett visst antal steg, en streckad linje och ett blått fält och målvakten kutade ut på plan och spelade! Va? Får han verkligen göra så? Va?

Jag hoppas att jag kan få det här förklarat för mig på Lördag!

/Issa

Grrr

Blir lite irriterad att bakgrundsbilden på bloggen inte syns i explorer! Förhoppningsvis använder ingen den skroten längre:P Puss på Firefox! Opera kan oxå få en puss på kinden!

/Em


..nu köttfärslimpa till frunch :P




Ingen självdiciplin

image62


/Em

I mitt huvud

Nu har jag varit duktig och diskat. I diskstället står det 7 koppar, 7 glas och 1 tallrik. Det säger väl ganska mycket om mig.


Ska snart iväg på en rajd innan jobbet. Mycket ska hinnas med idag och jag undrar var fan mina räkningar tagit vägen. Är ledig hela tre dagar efter ikväll och det ska bli så jävla skönt. Har knappt umgåtts med fåglarna i veckan och jag känner mig som världens sämsta matte. Jag längtar efter H. Min bil går bra som fan på motorväg. Lite bensin drar den också. Jag måste klippa luggen. Det kommer att vara gormigt på jobbet idag. Jag måste verkligen bli av med den här magen. Jag drömde att jag såg blixtar, vilket tydligen betyder att jag kommer att bli häftigt förälskad. Fan. Jag har suttit här alldelens för länge nu.

Ja det var väl ungefär allt jag hade i min skalle för tillfället.

/Issa

att förlora en kär

Varför ska man komma igång med de värsta funderingarna precis när man ska sova?

Ikväll är det människor jag funderar på. Människor som betytt så mycket, sårat så djupt eller sett till att jag föralltid kommer att minnas dem. Människor jag älskat, hatat, sårat, hyllat.
Är det något jag har svårt att klara av så är det separationer. Att inte längre vara en del av någons liv, inte längre ha en människa i mitt. Varesig det handlar om en kärlek, en vän, en släkting. Vetskapen om att saker aldrig kommer att bli detsamma är nog det värsta. Det är där oron ligger.
Jag kommer alltid att träffa nya människor. Men inte just den människan jag förlorat på ett eller annat sätt.
Det finns några få som alltid kommer att fortsätta påverka mig även om jag aldrig mer kommer att prata med dem. Jag antar att det är de som betytt mest för mig.

Jag går omkring med en ständig oro att förlora de jag bryr mig mest om.
Jag hoppas att alla jag förlorat har det underbart, och jag hoppas nåt så gudförbannat att jag slipper förlora fler.

/Issa

Guud så dåligt!

Det regnar! Det sög ju verkligen! Vintern är inte alltid den muntraste årstiden med all sitt mörker, men det brukar vanligtvis kännas ljusare när det ligger nåra centimeter snö på marken.. men det verkar inte vara på modet med snö längre..

/Bitter Em

Devil in disguise

Var länge sen Britta visade mig denna filmsnutt, men den skrämmer mig fortfarande! :P


Tvmiddag

image62

Middag allena framför tv:n.. tror inte det är särskilt många vuxenpoäng :P
/Square-eyed Em

Me tired..

*gäsp*
Undra om det finns något skönare än att ligga kvar i sängen när någon annan måste kliva upp? Synd att det inte var jag som var den som låg kvar i sängen :/
Idag är det opponering på Marias exjobb. Lever på hoppet att inte få allt för många frågor.

Jag måste klippa mig. Jag vill att det ska växa, men håret verkar inte hålla med. Tar fan 30min att platta håret! Det är ju löjligt! Undra hur länge jag stod med plattången när jag hade långt hår?

image59
(kom ihåg att det inte är personen på bilden som skrev brevet)

/MorgonEm

Toffel on

image58

Softartröja och tofflor på! Dr.Phil på tv, vilken måste innebära att det är Dog Whisperer snart :) aah! Mätt och belåten. Fattas bara något gott att snaska på!

/SoftEm

Jag har minsann planerat

Det känns verkligen inte som att jag gör annat än jobbar just nu. Vaknar, åker till jobbet, sliter, kommer hem, slänger mig i sängen, somnar....jag orkar fan inget annat och jag är less!
Så nu, i protest, åker jag till stan och handlar julklappar. Ja, julklappar. Jag åker till far imorgon och vi har inte bytt julklappar än så jag måste panikköpa något till honom + fru och sötaste lillebror, som fyller 16 på lördag.

Jag kommer att få stressa mig igenom hela veckan.
Tisdag: Thai-catering 0700-1630, åka 10 mil till far, sova över
Onsdag: 10 mil tillbaka, "intervju" 1230, jobba 1400-2230
Torsdag: Tvätta, packa, städa, grejsa på, jobba 1300-2130
Fredag: SEMESTER + intervju
Lördag: hihihi

Jag har planerat hela veckan! uhh, jag är verkligen ingen planerare så det är stora framgångar för mig. Eller nä, det är det inte. Jag gillar spontana saker.

oh well...

/Issa

Bibblo

image57

Sitter i bibblan å tänkte få nåt gjort... Hittar inte alla böcker jag söker, men jag skyller på att jag är trött.

/Em

Morrn morrn

Är vaken! can I hear a halleluja? Tv:n brukar hjälpa till att väcka upp en. Idag på Gomorron Sverige spelade Larz Kristerz en liten trudelutt som kanske hette "Eva" (?) för det upprepades ogenerat genom hela låten. Jag har inte riktigt bestämt mig huruvida Lazze K var ett skämt eller inte.. Min fråga är VAR kan jag köpa dessa scenkläder?

image55

/Em

Movietajm

Kom just hem från Danne och Julia. Filmen Danni hade valt var faktiskt inte helt värdelös denna gång, så det kanske kan bli fler filmkvällar trots allt. Han bjöd på färdigblandat vatten (drack några liter så det blir upp å pissa i natt) och jag smögåt lite från hans chirre, så nu ligger han på plus :P hos mig å Peet iaf. Vet inte hur han ligger till hos Lova. Det lät lite som om hon inte höll med pappa om att det var läggdags. Han får nog höra imorrn! :)

I morgon ska jag vara superseriös med pluggandet då det gick åt pipsvängen med det idag. Ska vara på skolan kl.9 har jag bestämt! Wish me luck!

/Seriösa Em (läs Superseriösa Em)


En olycka i köket


Pee är här med bannlyst från köket. Han kommer ha ihjäl sig annars:P Som tjej får man ta lite ansvar och inte förvara vassa föremål synligt! De små liven kan skada sig då!
image54
(där ligger hamburgerbrödet och skäms i ett hörn)

/Em

Ja men det är klart att det var

407639-53

Sanne, du borde få nåt slags pris ;)

och den här går jag omkring och sjunger på idag...


Kunderna måste älska mig!

/Issa

Nattploj

image51

Ems kravspec.

image50

Code of the Road


Bra skit. Töntig video.

Pillat lite

Det är rätt skoj att pilla med "designen" på bloggen, synd bara att man ska vara så jävla dålig på det. Bidde inte mycket till middag idag. Blev ingen bio heller för den delen :P Inget blev riiktigt som det var tänkt. I morgon ska jag vara seriös och ta tag i mitt liv, men nu blire te och mackor och kanske en film om Pee är intresserad.

/Paint bucket Em

Nu stan

Jag å Pee ska in en sväng till stan strax. Sovit länge som vanligt, men det är ju sååå skönt! zZzZz. Pee klev upp å skruvade i bilen. Boooring! :P Aja vi huurtz!

/Just doin' nothin' Em

påminn mig?

Kan någon vänlig själ påminna mig om att beställa lite grejs när jag kommer hem? Tydligen har jag själv svårt att komma ihåg det eftersom det var över en vecka sen jag egentligen skulle göra det.

3,5 timmar kvar, yaah!´

/Issa

Well isn't this nice

Ni slipper mig inte ens när jag jobbar!

Lördag. Jag hatar att jobbar Lördagar. Det är stressigt. Det är tyst. Det är ensamt. Det finns ingen mat.

Nu ljög jag, mat finns det, i massor, men ingen varm och jag med mina matlagningskunskaper riskerar att bränna ner hela stället om jag sätter igång en platta. Vilket i och för sig inte skulle vara en så dum idé när jag tänker efter.

Första kunderna var trevliga i alla fall, jag hann dra undan gallret innan de rusade in. Sen kom det en söt engelsman och jag smälte en smula när han sa "Can I pay with creditcard?" Jag kände mig inte så svårflirtad. (Men mitt hjärta är såklart hos dig H ;) )

oh well, ska vi ta och göra lite mackor nu eller?

/Issa

P hemma igen

Pee kom hem med bullar, choklad och cola zero. Aaaah! Nu ska jag flotta! Ingen nåd!

/Em

Man vet att man har hund när...

...man hittar det här på kudden.
/Issa

50 bästa "chick flicks"

1. Beaches
2. Pretty Woman
3. Steel Magnolias
4. When Harry Met Sally
5. Sleepless In Seattle
6. Dirty Dancing
7. Ghost
8. Terms Of Endearment
9. The Notebook
10. Thelma & Louise
11. Bridget Jones's Diary
12. While You Were Sleeping
13. The Way We Were
14. Say Anything
15. Legally Blond
16. Jerry Maguire
17. My Best Friend's Wedding
18. Love Actually
19. Working Girl
20. Pride And Prejudice
21. Four Weddings And A Funeral
22. Sixteen Candles
23. The Bodyguard
24. Clueless
25. The Wedding Planner
26. Notting Hill
27. The Joy Luck Club
28. The First Wifes Club
29. My Big Fat Greek Wedding
30. Romeo + Juliet
31. Fried Green Tomatoes
32. Pretty In Pink
33. Wedding Crashers
34. Muriel's Wedding
35. St. Elmo's Fire
36. Untamed Heart
37. The Bridges Of Madison County
38. Moonstruck
39. A Leauge Of Their Own
40. Splash
41. Chocolat
42. Never Been Kissed
43. How To Lose A Guy In 10 Days
44. Father Of The Bride
45. Waiting To Exhale
46. 10 Things I Hate About You
47. Bring It On
48. Mean Girls
49. Mystic Pizza
50. Sweet Home Alabama

gnnblööääähhh

När jag trodde att saker inte kunde tjorva till sig mer gjorde de såklart det. Nu har det blivit tal om en arbetsintervju i stockholm...gah! Jag som på måndag måste bestämma om jag vill ha det andra jobbet eller inte.
Lyckat.
Väldigt lyckat.

Oh well, jag har mest tankarna på annat, nån annan, och det är nog det jag är mest nervös över, och ser fram emot, och längtar efter och....!

/Issa

Ge mig råd nu!

Jag har blivit erbjuden ett jobb. Ett bra jobb. I ett starkt växande företag. Det ger mer pengar än det jag har nu. Bättre tider och flex. Det är inom Metall vilket ger bra förmåner. Jag sökte inte ens den här tjänsten. De ringde och ville ha mig.

Helt fel tidpunkt.

Jag har ju tänkt åka och bosätta mig i Stockholm. Så snart som möjligt.

Men det här är ett bra jobb. Jag får lära mig ett helt nytt yrke. Men risken är att jag fastnar här uppe.

Vad fan ska jag göra?

/Issa

Tralla la

Jaha.. då sitter man här..  ledighetens förbannelse! Antingen föds man till nattmänniska eller morgonmänniska. Det är fascinerande!
Har läst 50 sidor rapport på engelska.. försöka skriva lite kommentarer och anmärka på stavfel, men engelskan är ju minst sagt rostig. I morgon är ledigheten slut. Ska träffa Jocke vid 9.30 och min gissning är att vi kommer dricka kaffe och inte göra nåt vettigt innan lunch :P
På eftermiddagen är det redovisning av animationen. Hatar redovisningar! Tror aldrig jag har presenterad något som jag varit riktigt nöjd med. Det är alltid en pina!

/Nattugglan Em

Jävla fit ska jag bli.

Minna var förbi och med sig hade hon paket! Ena paketet var en blomma, en fikus. Hur länge tror vi den kommer att leva? Men jag ska försöka i alla fall!
Åkte sen och hämtade Kira och förbi mamma och hämta en present, sen förbi Em och hämtade bästa presenten hehe. Tack Em! Vad det är får ni inte veta, men den var grymt bra! :D

Idag har jag köpt bröd med lågt GI. Och jag har varit jävligt sugen på oboy men tog mjölk istället. Jag är jävligt godissugen men tar ett äpple.
Jag ska bli fit innan jag åker bort yaaah! Jag hinner nog om jag skyndar mig.....


Nu blir det lite kvalitetstid med Kira, kanske lite färgkladd i håret och en tjejfilm..hoppas det inte är så jävla mycket kärlek med bara. bah.

/Issa

För med mig bort!

Jahapp då hade Boman bokat en resa till Paris för vår del. Hade väl tänkt mig Kina eller Australien i första hand, men eftersom det verkar bli i ett senare skede blir Paris bra :) Måste komma mig iväg om så bara för några dagar.

/Em

Leeeedig!

Ledig idag. Ja faktiskt. Känns som det var evigheter sen fast det senast var i söndags. Jag är lika optimistisk varje kväll innan jag somnar "imorgon ska jag upp i tid, senast tio" Jo tjena. Klockan två klev jag upp ur sängen, har sovit som en stock, inte ens två missade samtal och fem sms fick mig upp från sängen!

Idag blir det mycket kaffe, mycket städande med mycket bra musik, besök av Minna och lite chokladkaka (oops). Jag kanske skippar den, har blivit lite väl mycket på sista tiden.

Och ikväll kommer Kira! Trist bara att det blir mörkt ute så fort, inte riktigt lika kul med promenader då, men kanske kan jag dra med mig Em på en? så slipper jag oroa mig för spöken och mördare och sånt bakom varje hörn. Kira är ju inte direkt tuffast i stan.

Jag kommer aldrig att förstå mig på min kropp. Den mår bättre när jag rör mig, böjer mig på konstiga sätt, står upp eller lyfter tunga saker, än när jag sitter ner. Tidigare var det tvärtom. Jag mår alltså bättre fysiskt när jag städar än när jag slappar framför datorn. Ojoj, jag börjar bli gammal...

/Issa

Den mystiske H

Jag vet inte om jag ska skriva direkt till honom eller försöka få er andra att förstå hur jävla bra han är. Jag tror jag kör på det sistnämnda, för han vet redan vad jag tycker om honom.

Aldrig har jag varit med om någon som kan få mitt humör att ändras så drastiskt. Jag kan ha haft en helvetesdag och sedan prata med honom, då lyckas han vända mitt humör och få mig glad igen. Med sina kassa ordvitsar och tappra försök till skämt.

Han är en av de mest komplicerade människor jag känner, och jag drar mig lite för att erkänna det här öppet så att han kan se, för jag vet hur jävla nöjd han kommer att bli, jag har absolut noll koll på honom. Han driver mig till vansinne när han är så svår att läsa och så fort jag tror att jag vet nåt så tvärvänder han och gör precis tvärtom, men det är väl lite det som är charmen med honom.

Jag beundrar hans starka åsikter och oviljan att rubba dem om han vet (eller tror) att han har rätt, alltför många människor vänder kappan efter vinden.
Han har gjort så mycket bra för mig, fått mig att tänka annorlunda i många situationer och ändra mitt sätt att hantera saker.

Han har ställt till med så mycket i min skalle...helvete vad har har rört till det för mig. Och jag är så glad för det. Hur härligt är det inte att få pirr i magen, söta sms och alldelens för lite sömn tack vare långa samtal mitt i natten?

Vad som än händer kommer jag att vara så tacksam, för allt han gjort, fått mig att göra och fått mig att känna.
Sen att han är förjävla het gör ju inte saken sämre!

vilken kärleksförklaring det blev här då ;)


/Issa

Uppladdning

Så sitter man här efter två timmars tupplur med fasttorkade linser, en påse chips rikare och ensam hemma. Dags att hugga in på Marias exjobb som den "lilla opponent" jag är! 50 sidor på engelska om kompositmaterial med mera att ögna igenom (läs att bäva)!
Önska mig lycka till!

/PluggEm

Datajäveln

Alltså...nu har jag datorn ute på annons igen och idag har det ringt två stycken om den.
En av dem var tant, för att vara fördomsfull så förstod jag att hon inte riktigt var rätt köpare. Hon började fråga vad den hade för operativsystem, sen om ram-minnet, hon hade ju läst i "PC för alla" att datorn måste ha minst 2gb för att fungera med "Home Premium", men nää, den här hade ju bara 1024 mb så då gick det ju inte. Ungefär här fick jag en syl i vädret och förklarade lite om datorn, då frågade hon vad jag gett för datorn och jag svarade. Men herreguuuud, det var alldelens för mycket ju!

Min fråga är; kollar man inte upp vad för pryl man ringer på, innan man ringer?


köpa?


Det verkar ligga en förbannelse över den här datorn. Den kommer aldrig att släppa taget om mig.

/Issa

My name is Emmy and I'm an addict...


Födelsedagen

Den här dagen har varit helt jävla underbar.

Den började på (nästan) bästa tänkbara sätt.
Jag hade skitont i ben och rygg på jobbet, börjde leta i skåpet i vild förtvivlan efter värktabletter men hittade inga. Precis när jag avslutat letandet så hittade jag en halv, så var den dagen räddad!
Allt flöt på, jag var positiv, kunderna var snälla, det var lugnt och skönt.
Kom hem och hittade fyra trevliga kuvert och en avi på hallmattan. Lönespecen med mer pengar än väntat, kort från far med "kolla ditt bankkonto" som sista mening, ett sött kort från faster och ett brev tillsammans med ett armband i, från Rasmus, som jag haft på mig hela kvällen :) Avin var för att hämta ut mina nya byxor som nog är de skönaste jag äger nu men som sitter lite tight i rumpan, men det ska vi nog lösa!
Mor+man och syster+mage kom och med sig hade dom en riiiktigt härlig chokladtårta! Fick den efterlängtade spegeln från IKEA, pengar, en söt liten ängel, och en ring av mormor som hennes mormor en gång ägt, det var häftigt, hur gammal som helst ju!
Och...jag fick känna bäbis sparka i systers mage!

Har fått hur många grattishälsningar som helst, från alla möjliga människor och det gör mig så glad :) Jag fick nästan höra "Rule Britannia" = jag fick läsa texten i ett sms iaf ;)

Em kom förbi och käkade upp min tårta, snackade massa skit, om allt, och var riktigt mysigt sällskap. Nu är det dags att lägga sig och sova med proppfullmage och höga förväntningar på mitt år som 25-åring, helvete vad jag ska göra det grymt! :D

/Issa


och ett tag senare fick jag ändå höra "Rule Britannia", tack söt    ♥

Burr



Färgade håret i all hast. Blev väl lite mörkare än planerat, men det lär väl ändå bli blaskigt efter typ en kvart så det är inte så jäkla noga :P


/Hårmonster Em

PS. Har varit hos Isa och käkat gooood chokladkaka mmmm! :)

Så går det!

När man låter Peet laga middag!



/Em

Klädsel till födelsedagskalaset

Aaah nu tror jag att jag har hittat de perfekta outfitarna till vårt födelsedagskalas! Vi måste ju visa upp våra vackra kroppar innan vi fyller 50! Jag tänkte gå ut hårt med fisknätsstuket och utsåg en silvrig variant åt dig! Vad tror du? Det stod på Rocktop att det här är Clubwear så det kan ju inte gå fel!

image41image42

/Outfit Em

Jag har bakat den själv :)

image40

Sömn

Jag sover och sover och sen sover jag lite till.. helt otroligt! Jag är garanterat sjuk med någon dödlig sjukdom! Nu ska jag iaf se Dog Whisperer x2.

/Em Whisperer


PS. Om någon mot förmodan skulle ha glömt, så är det Issas födelsedag imorrn så kom ihåg att gratta henne och försök uppfylla hennes önskningar :)

Lapplisa

Mitt i allt städande hittade jag några flummiga lappar som jag av någon anledning (emotionellt värde?) sparat. En var nog från Issa, gissa vilken! :P



/LappEm

Inte bara matte gillar Vänner


Filip gillar också :)
/Issa

Hoppas..

..skitungen kommer på besök idag! Var juh flera dagar sen jag såg honom sist :P

image36
avslappnad i sin nya frisyr


/Moster Em

IKEA i all ära..

Köpte lite mer än det var tänkt på IKEA.. som väntat! Blev en spegel och en malmbyrå (som alla visseligen har, men som jag ändå tycker är enkel och inte jätte ful + att jag behöver förvaringsplats!) till hallen. SJÄLVKLART var det en pinne som var sprucken så jag inte kunde skruva ihop skiten igår! (sa hon med bitterhet i rösten).

Peet köpte en ny kontorsstol till skrivbordet som om möjligt är större än bordet! Plus lite annat smått och gott som kom med i korgen. Att investera i hemmet är väl aldrig fel?

Vattenkokaren blev utbytt mot en annan variant som det var tänkt och en brödrost i matchande cremefärg :P


(frånse damm i hörnen! jag skaa städa idag :P)

/Slösiga Em

Dum idé

Igår när vi skulle hem från IKEA så tänkte jag att vi kunde köra över Persön etc, men så här i efterhand var det en rätt dålig idé. Vid sidan om vägen låg en död älg och på motsatt sida flera meter framför låg en bil i diket. Ambulansen var där och det såg ut att vara trafikstopp. Vi lyckades lirka oss förbi ambulansen så vi slapp bli stående en längre tid och även om man kan läsa i tidningarna idag att ingen blev svårt skadad, är det trots allt lite otäckt med olyckor. Så här i efterhand tänker man ju att man lika gärna hade kunnat kört på en älg själv i mörkret på en liten pyttefnaskväg..men så långt tänker man ju inte innan. Iaf inte blåögda jag.


bild från NSD

/Trafikfaran Em

önskemål!

Nu är allt känslodravel borta och jag förbereder mig för partaj. Jag ska ta det lugnt och struntar i att fundera över hur det brukar sluta.

Jag börjar så smått inse att det inte är så jävla farligt att fylla 25. Det är 40 år kvar till pension! 40 år! Det är grymt länge...Mormor och morfar håller på som bäst med resor och aktiviteter och de närmar sig 80, så jag antar att jag har tid på mig om jag nu får bli så gammal. Så det är lugnt, nästan. Jag kommer väl att få panik på födelsedagen men för att göra den lättare har jag lite önskemål:

*En stor, fet chokladtårta.
*Alla söta pojkar ska sjunga för mig. Inget "ja må hon leva" utan "Rule Britannia".
*Bara söthet hela dagen. Jag har rätt hela dagen. Inget tjafs, inget tjorv. Inget tjaaaat!
*Jag får vara hur trött jag vill.
*Massage.
*Min musik, högt! Oasis, Jet, Arctic monkeys, The Kooks. Alla måste stå ut med det!
*Nån annan sköter disken.
*Fågeljävlarna ska vara tysta.

och sist men inte minst och det svåraste att uppfylla; Alla jag tycker om, här hemma hos mig. Varför bor folk på så konstiga ställen?

/Issa

Walk on the wild side

Bah, ni vet sånt här jävla känslodravel? Sånt är det fullt av ikväll. Uppåner. Försöker man inte, så går det inte, så ser man fan till att försöka. Går det inte, så går det inte, så skiter man i det.
Men bahh....I give up. Nu får saker gå som det vill, orka hoppas.

Det enda jag verkligen orkar hoppas på nu är England i sommar, sweet England...Nu var det alldelens för länge sen så det är dags att åka dit igen. Förhoppningsvis för att stanna längre än jag brukar. Jag blir alldelens till mig när jag hör engelska, brittisk engelska alltså. Inget går upp mot en riktig engelsman. Jag kanske borde gifta mig med en? Visst Em? En engelsk musiker!

Tack vare C började jag tänka på den här låten, ohhh vilka minnen!


/Issa

Dagens I-landsproblem

Är det konstigt att de flesta laddar hem filmer i dagsläget? Schakalen! Huur många gånger har den filmen visats på TV?

image32

Skrot och andra vackra föremål


Min fina kalender och en klänning/tunika som nog är det första jag någonsin köpt på rea :P
Pee köpte Graningekängor så han ska slippa frysa om de delikata tassarna och en vattenkokare som med lite tur ska bytas ut mot en ballare retrovariant, om Rusta tillåter!


Sovrummets Skrothylla har transformerats till Gardinhyllan! Det som inte syns finns inte!


/Skrot-Em

Den förlorade sonen

Ojoj som jag har undrat var Korri hållit hus de senaste veckorna!!! Nu är han äntligen funnen, under sängen! Han har lovat att aldrig springa bort igen!

image28


/Mamma Em

Staden hägrar

Blev uppe till 5 igår, men nu tror jag att animeringen är klar. Strax kila till staden.
tjillivippen!


Peet pigg


Emmy trött


/Em

Födelsedagspartaj?


Nu är det väl dags att vi styr upp det här Em, vi kan inte bli gamla utan att göra det gamlingarna gör bäst; dricka vin! Mycket vin! Jävligt mycket vin!

Vem vill komma?

Blööh

Skulle göra klart min animering, men istället lyckades jag ta bort typ ALLT! Sitter och renderar om nu.. suck!

/Dåliga Em

Vikten...

Jag och E på jobbet har en tävling där vi varje månad ser vem som gått ner mest i vikt. Den som förlorar måste bjuda den andra på middag.

Idag vägde vi oss, ungefär en vecka för sent, men men, vi får väl skylla på helgdagarna...Jag förlorade, såklart, hade inte väntat mig annat, men men mindre än jag trodde. Jag var nästan helt säker på att jag skulle ha gått upp i vikt men inte! -1,5 kilo!!  Han hade gått ner 3. Jag blev såklart skitglad och skiter fullständigt i att jag måste bjuda honom på middag nu, jag har ju för fan gått ner i vikt och jag har egentligen inte ansträngt mig alltför mkt.

Imorgon kör jag en rivstart, snabbt ska det gå! För den här månaden ska jag ta honom!

This weekend

*pust* Just tryckt i mig pastasås på mögelost med färsta champinioner. Det var gott som vanligt :P Imorrn ska jag till staden med Monkey och Boom. Ska försöka hitta ett snyggt tyg, men det har jag försökt vid tidigare tillfälle så jag har inte alltför höga förhoppningar. Jag ska även införskaffa en kalender så man kan skriva in alla fantastiska saker som kommer att hända under detta fantastiska år! ;) Det tycker jag alla andra oxå borde göra.
På lördag ska jag och Peet till IKEA. Ska inte köpa nåt speciellt förutom en skrivbordsstol, men det blir väl en del småkrafs. You know how it is! Föreslog för Sanre & Jacke att vi skulle se film i helgen så det kanske blir så man tillbringar lördagskvällen. Lät mysigt efter att man slagit sig fram bland folkmassorna på IKEA.


/Em

Ny promp

Sitter hos syrran, nyligen hemkommen från åter en promp. Borde promenera varje dag så man inte lägger på sig så mycket vinterhull :P Maria ringde och påminde mig om opponeringen på hennes exjobb. Kommer bli en häktisk månad!
Vad fan ska man göra med håret? Det eviga problemet!

Nu äta lunch, sen handla. Sen hem för att handla skor med Peet.

/Em

Nya Oasis?

"Vi är det nya Beatles" sa Oasis en gång i tiden. Nu har det kommit ett nytt band från det underbara England och sagt " Vi är det nya Oasis". Det kan ju inte bli bättre än så va? Går man ut med ett sånt uttalande måste man ju vara grymt bra, men uhh så besviken jag blev. Iofs har jag bara hört en låt och Oasis har ju gjort dåliga låtar (ja, faktiskt!) så jag kan väl hoppas på att nästa låt jag hör är bättre för eftersom Oasis har gått ner sig så behövs det ny grym musik. Arctic Monkeys finns ju, men mycket vill ha mer!

These New Puritans - Elvis


fast det skulle inte förvåvna mig om jag börjar sjunga på den här snart och tycka att det är skitbra, det är så det brukar funka...

nyår igen


Jens förklarar nåt, på sitt lärareinaturotienterandeämnen-sätt

Em försöker förstå va fan han svamlar om

Grymt bra bild

Gissa vem som är mest onykter?

Henrik kom förbi med raketer!

Issa, Minna och Mats

Och lite ego...

Det finns fler bilder, men jag tycker nog inte att alla platsar här!


Promp

Nyligen hemkommen från promp med Bomannen. Det såg så skönt ut på termometern, men när man kom ut var det desto kyligare. Skinkorna har ännu inte återfått sin normala temperatur :/ Tänkte animera, men jag ska nog leta igenom datorn efter några bilder som kan pryda ramarna jag fick i julklapp av Nea. Skickade Peet å köpa en tavellist till moi så jag hoppas han hittar en:)
Hörs!

/Em

Morgonstund har guld i mund

Har varit vaken sen Pee åkte till jobbet vid halv 6. Har legat kvar i sängen med laptopen på magen och tittar på inredning och annat skoj som man inte har råd med själv. Somnade vid 4 eller nåt så snart blir man nog lite vissen. Måste tvinga mig själv till att göra klart min animering idag... och hur kommer det gå mån tro?


/Em

nattinatt

Naah, jag orkar verkligen inte fixa in några bilder ikväll.

Jag har hört att man tidigt kan se hur det nya året ska bli, det är bara att se på den närmsta tiden efter tolvslaget. Om den första timmen på det nya året ska representera hur det kommer att bli så kommar jag att få ett grymt år. Om det handlar om första dagen, ja då vill jag inte vara med längre.

/Issa

Hos Sis

image14
Sanre fick diska upp efter gamarna :P


image15
Emil var oxå med :)

image16
Nea & co förbereder för festligheter. Kan bara sluta på ett sätt :P

image17




/Em

Ja så var det nya året här!

Nyligen hemkommen! Hann med att besöka tre ställen under kvällen. Först var jag till syrran, sedan snippade jag förbi morsan och farsan, innan jag slutligen hamnade hos Minna med Issa & co :P Det var faktiskt trevligt! Över förväntan när man kommer oinbjuden och nykter! Lagom lugnt. Spelade lite Alias och de andra drack friskt :) Mina tog på sig att ta emot kunderna imorrn på jobbet för Issa lär sitt långt in i köket och sucka över sin huvudvärk *retas* hihi :P
Nu är det dags att gå och nanna. Får väl lägga upp bilder imorrn, men det är Issa som har alla bilder från deras kalas så hon får väl lägga upp lite bilder när än hon har tid! Misstänker att det är många vackra bilder! ;)

Go' natt!

/Em

RSS 2.0